Wotan Wilke Möhring

Actor

Wotan Wilke Möhring (born 23 Mey 1967) is a German actor.

Wotan Wilke Möhring
Deutscher Fernsehpreis 2012 - Wotan Wilke Möhring 1 (cropped).jpg
Wotan Wilke Möhring (October 2012)
Born (1967-05-23) 23 Mey 1967 (age 53)
Detmold, Germany
Thriftactor
Years active1998–present

Life an wirkEedit

He grew up in Herne. His faither wis a airmy officer an his mither workit as a teacher. He haes a sister an twa brithers. Ane o thaim, Sönke Möhring is a actor an aw.

The umwhile learnt electrician an aw wirkit as club awner, doorman an model an studiet Communication at the Berlin Varsity o the Airts, jyned actors wirkshops in Cologne an Los Angeles an livit for twa years in New York. An aw he wis a airmy officer for twa years.

Thegether wi Gabi Delgado-López, Möhring foondit the baund DAF/DOS. Furthermair he producit soondtracks.

Möhring haed his first screen appearance in the 1998 TV-movie Die Bubi-Scholz-Story, which featured Benno Fürmann an Götz George an aw.

Filmografie (selection)Eedit

  • 1998: Die Bubi-Scholz-Story (TV-movie)
  • 1999: Zoe
  • 1999: St. Pauli Nacht
  • 1999: Bang Boom Bang – Ein todsicheres Ding
  • 2000: Otto – Der Katastrofenfilm
  • 2000: Hat er Arbeit? (TV-movie)
  • 2001: Das Experiment
  • 2001: Lammbock
  • 2002: Himmelreich auf Erden (TV-movie)
  • 2002: La mer
  • 2002: Die Hoffnung stirbt zuletzt (TV-movie)
  • 2002: Olgas Sommer
  • 2003: Anatomy 2
  • 2003: Eierdiebe
  • 2003: Echte Männer? (TV-movie)
  • 2004: Die Konferenz (TV-movie)
  • 2004: Zwischen Liebe und Tod (TV-movie)
  • 2004: Cowgirl
  • 2005: Küss mich, Hexe! (TV-movie)
  • 2005: Antibodies
  • 2005: Almost Heaven
  • 2005: Der Schatz der weissen Falken
  • 2005: Heimliche Liebe – Der Schüler und die Postbotin (TV-movie)
  • 2006: Goldene Zeiten
  • 2006: Mord auf Rezept (TV-movie)
  • 2006: Freundinnen fürs Leben (TV-movie)
  • 2006: Nichts als Gespenster
  • 2006: Bettis Bescherung (TV-movie)
  • 2007: Video Kings
  • 2007: Gegenüber
  • 2007: Copacabana (TV-movie)
  • 2007: Neben der Spur
  • 2008: Hardcover
  • 2008: KDD – Kriminaldauerdienst (TV-series)
  • 2008: Ein riskantes Spiel (TV-movie)
  • 2008: Valkyrie
  • 2009: Henri IV
  • 2009: Kinder des Sturms (TV-movie)
  • 2009: Pandorum
  • 2009: Men in the City
  • 2009: Soul Kitchen
  • 2010: Raju (short)
  • 2010: The Silence
  • 2011: The Fire
  • 2011: Homevideo (TV-movie)
  • 2011: The Last Fine Day (TV-movie)
  • 2012: Mann tut was Mann kann
  • 2013: Tatort – Feuerteufel (TV-series)
  • 2014: Tatort – Kaltstart (TV-series)
  • 2014: Who Am I – No System is Safe

Freemit airtinsEedit