Luhansk Oblast (Ukrainian: Луганська область, translit. Luhans’ka oblast’, Roushie: Луганская область, translit. Luganskaya oblast; an aa referred tae as LuhanshchynaUkrainian: Луганщина or locally as Luhan' (Лугань)) is the eastmaist oblast (province) o Ukraine. Its admeenistrative centre is Luhansk. The oblast wis established on 3 Juin 1938 an bore the name Voroshilovgrad Oblast (till 1958 an again frae 1970 tae 1990) in honour o Kliment Voroshilov.

Luhansk Oblast

Луганська область
Luhans’ka oblast’
Banner o Luhansk Oblast
Coat o airms o Luhansk Oblast
Coat airms
Eastren gate o Ukraine,[1][2] dawn of Ukraine,[3][4][5] Luhanshchyna, Luhan'
Location o Luhansk Oblast (red) athin Ukraine (blue)
Location o Luhansk Oblast (red) athin Ukraine (blue)
Kintra Ukraine
Established3 Juin 1938
Admin. centreLuhansk
 • GovernorValeriy Holenko[6] (Pairty o Regions[6])
 • Oblast cooncil? seats
 • ChairpersonVladimir Prystyuk[7] (Pairty o Regions[7])
 • Total26684 km2 (10,303 sq mi)
 • Total2,409,000
 • RankRanked 7t
 • Density90/km2 (230/sq mi)
 • Offeecial leid(s)Ukrainian, Roushie
Time zoneUTC+2 (EET)
 • Summer (DST)UTC+3 (EEST)
Postal code
Aurie code+380-64
ISO 3166 codeUA-09
Vehicle registrationBB
Ceeties o oblast subordinance4
Ceeties (tot)37
FIPS 10-4UP14

Important ceeties athin the oblast include: Alchevsk, Antratsyt, Bryanka, Kirovsk, Krasnyi Luch, Krasnodon, Lysychansk, Luhansk, Pervomaisk, Rovenky, Rubizhne, Sverdlovsk, Syeverodonetsk, Stakhanov.



The Luhansk Oblast is locatit in eastren Ukraine. The aurie o the oblast' (26,700 km²), comprises aboot 4.42% o the tot aurie o the kintra.

Its langitude frae north tae sooth is 250 km, frae east tae wast – 190 km. The oblast' borders the Belgorod an Voronezh Oblast's o Roushie on the north, the Rostov Oblast o Roushie on the east, the Rostov Oblast on the sooth, an the Kharkiv an Donetsk Oblast's on the wast.

Admeenistrative subdiveesions


The follaein data incorporates the nummer o each type o admeenistrative diveesions o the Luhansk Oblast:

  • Admeenistrative Center – 1 (Luhansk)
  • Raions — 18;
  • Ceety raions — 4;
  • Settlements — 975, includin:
    • Veelages — 787;
    • Ceeties/Touns — 146, includin:
      • Urban-teep dounset — 109;
      • Ceeties — 37, includin:
        • Ceeties o oblast' subordinance — 14;
        • Ceeties o raion subordinance — 23;
  • Selsovets — 206.

The local admeenistration o the oblast' is controlled bi the Luhansk Oblast Rada. The govrenor o the oblast' is the Luhansk Oblast Rada speaker, appointit bi the Preses o Ukraine.



The population is lairgely Roushie-speakin awtho ethnic Ukrainians constitute a majority. Mair nor 69% o the population consider thairsels native Roushie speakers.

Its population (as o 2004) o 2,461,506 million constitutes 5.13% o the oweraw Ukrainian population. The Luhansk Oblast rates fift in Ukraine bi the nummer o its indwallers, haein an average population density o 90.28 /km². Aboot 87% o the population lives in urban auries, an the rest – 13%, reside in agricultural auries. Accordin tae the naitional census, 54.0% o the population are Ukrainians an 42% are Roushies.

Cairt o Luhansk Oblast an umwhile Slavo-Serbie (1753–1764).



On 25 Aprile 2006, the Oblast's cooncil votit tae recognise Roushie as a co-offeecial leid in the territory o Luhansk Oblast. Housomeivver, such a decision mey hae nae legal effect accordin tae Ukraine's legislation.



The oblast belongs tae the historical region o Donbas as well as tae Sloboda Ukraine (Slobozhanshchina). Atween 1753 an 1764, a territory o Imperial Roushie named Slavo-Serbia existit in this aurie wi administrative seat in Slovianoserbsk.

Points o interest


The follaein historic-cultural steids wur nominatit for the Seiven Wonders o Ukraine.



Freemit airtins